Parade by Imola Ceramica

Fjalori përcakton gurin e hedhur si: mermer të grimcuar dhe gur të përzier me çimento të bardhë ose me ngjyrë që, dikur i ngurtësuar, imiton granitin. Origjina e kateve të para prej guri daton që nga Grekët e lashtë, përpara se të bëhen të njohur në Itali në kohën Romake, për të arritur përfundimisht në katet e famshme veneciane të betonit, të përdorura në vilat e bukura të Venecias dhe ndërtesat më të famshme të 1800. Është në këtë rrugë përmes historisë, kërkimit dhe teknologjisë që Parade ngjall frymëzim për një projekt të dizenjuar nga respektimi i materialit dhe origjinës së tij, si dhe nga një dëshirë për ta transformuar atë dhe siguruar mënyra të reja për interpretimin e shpirtit të tij jetësor. Parade është një vorbull emocionesh, gjithmonë e ndryshme, por gjithnjë autentike: duke ofruar shumë ngjyrime të bashkuara nga procese komplekse teknologjike, të marra nga tradita e referencës. Rezultati jep efektin e një përbërje të rastit, një sipërfaqe e shumë aspekteve që pasqyrojnë strukturat e ndryshme të materialeve të përziera në beton, në një version që paraqet një aglomerat të shkëlqyeshëm – të disponueshëm në versione natyrale dhe të lëmuara – dhe një tjetër që përmban një përzierje të madhe grimcash – të disponueshme në tre përfundime të ndryshme sipërfaqësore: natyrale, të lëmuara dhe çekan me shkurre. Me një gamë të përbërë nga nëntëdhjetë artikuj themelorë, Parade përshtatet në një spektër të gjerë të përdorimeve të mundshme, nga mjediset rezidenciale dhe tregtare, dhe për çdo sipërfaqe dyshemeje ose fasade, falë një komponenti që është edhe estetik, por edhe teknik në të njëjtën kohë. Ka gjashtë ngjyra në rang, në një shkallë kromatike nga gri në një ngjyrë bezhë më të butë, në katër formate: 120×120 cm, 60×120 cm, 60×60 cm, 30×60 cm.

Lereni koleksionin
t'ju inspiroje.